Sommermaten er servert!

I PR-operatørene er vi så heldige å jobbe med mange spennende matkunder, og det er vanskelig å ikke la seg engasjere av kunnskapen de besitter og de deilige rettene de tryller frem. Noe av det aller morsomste jeg vet når vi jobber med mat, er å lære helt nye tips og triks på kjøkkenet. Triks som enten gjør matlagingen enklere, mer smakfull eller hakket sunnere.

Gjennom prosjektet Fra diett til livrett  jobber vi med den utrolig kunnskapsrike Iselin Bogstrand, som er matfaglig rådgiver i Norges sjømatråd. I tillegg til å brenne for sunn og næringsrik mat, lager hun også fantastiske retter med sjømat, som hun deler på bloggen Livretter.

Iselin Bogstrand i Norges Sjømatråd og matblogger Aisha Bouhlou lager mat med PR-operatørene
Iselin Bogstrand i Norges Sjømatråd og matblogger Aisha Bouhlou lager mat med PR-operatørene

En av sommerens store trendretter er Poke. La ikke navnet avskrekke deg, dette er enkelt, velsmakende og perfekt for sommeren! For Poke tar relativt kort tid å lage, egner seg når du har mange til middag, og ikke minst kan du overraske med noe nytt på bordet. Iselin har laget mange ulike varianter: Taco Poke med laks (for det er jo på tide å bytte ut de trauste skjellene og kjøttdeigen), Poke med peppermarinert kveite (perfekt for sosiale lag) og Poke med ørret og fullkornsnudler (som du like gjerne kan lage på en hverdag du har lyst på  noe ekstra godt). La deg inspirere av Iselin i sommer, og se hvor smakfullt og enkelt det er med sjømat.

Fisk som sommermat
Laks er lett og frisk sommermat. Kan serveres rå, grillet eller dampet i dampovn.

Når du ikke vil servere middagen rå kan Miele garantert gi deg noen nye tips til tilberedning av kjøtt, fisk og grønnsaker. I tillegg til å ha høykvalitetsprodukter samarbeider de også med noen av Norges beste kokker. Vi er ofte flue på veggen på matkursene deres, og jobber sammen med kokkene for å kommunisere Mieles produkter  på best mulig måte. Og her har teamet virkelig latt seg rive med, og ivrig diskutert og testet ut ny læring på egenhånd! Den dagen Nils Johan hadde latt seg inspirere av Ida Gran Jansens kanelboller og tok med seg en nybakt kurv på kontoret scoret han høyt på favorittkollega-skalaen!

Men gjennom sommeren skal helt sikkert de aller fleste av oss grille. Og hemmeligheten til et ekstra vellykket resultat fikk Stian Rønvåg hjemme hos Trond Moi en nydelig sommerdag: Det er nemlig dampovnen! Kort fortalt får råvarene en tur innom dampovnen for å bli møre og gode først, og så en touch på grillen for å få den deilige grillsmaken og god stekeskorpe. Trond har også flere ess i ermet, som å alltid dekke bordet, lage saus og kutte opp til salaten før grillingen starter. Det er nemlig alltid det siste du skal gjøre når gjestene har ankommet.

Biffer på kulegrillen
Etter tilberedning i dampovnen får biffene en touch på grillen for stekeskorpe og grillsmak
Perfekt tilberedt entrecote til sommerfesten

Middelhavet er for mange synonymt med sommer, sol og ferie. Går ikke turen sydover i sommer kan du allikevel gjenskape smakene her hjemme! Gjennom Godfisk har vi samarbeidet med den spennende matbloggeren Aicha Bouhlou. Hun representerer masse matglede og smaksrike, multikulturelle retter – et friskt pust i bloggverdenen! En av rettene hun har laget for Godfisk er brosme i Middelhavsgryte, med smaker som kan få deg til å drømme tilbake til både Frankrike, Italia og Marokko. Leverer ikke været her hjemme i sommer får du i hvert fall sørge for at maten gjør det – bon appétit!

Dette innlegget er skrevet av: