Slik gikk det med nyhets-spådommene i 2019

Slik gikk det med nyhets-spådommene i 2019

Da vi for omtrent ett år siden spådde hvordan medieåret skulle se ut i 2019, hadde vi lave forventninger til treffsikkerheten vår. 2019 har uten tvil hatt massevis av nyhetssaker som det var umulig for de fleste å spå. En skikkelig berg- og dalbane! Til tross for dette skal vi nå gå igjennom spådommene vi gjorde i fjor, og se om vi traff.

1. Donald Trump blir stilt for riksrett – KORREKT

Her ser det foreløpig ut som om vi traff blink! Vi var nok litt usikre etter at Mueller-rapporten ikke konkluderte noe særlig i denne retningen, men så, *BAM*, kom Ukraina-saken i stedet!

Denne uka ble det sluppet en 300-sider lang rapport basert på vitneforklaringene fra riksrettshøringene. I rapporten konkluderer demokratene med at det er overveldende bevis for at Trump har misbrukt sitt embete som president til å fremme egen agenda i Ukraina-saken. Selv om republikanerne ennå stritter imot, ligger det an til at Donald Trump kan stilles for riksrett allerede før jul.

2. De rødgrønne taper Oslo – HELT FEIL

Til tross for mye uenighet og skandaler i det rødgrønne byrådet, klarte de med stor hjelp fra MDG og Rødt å få en ny rødgrønn periode. Her fikk de også mye drahjelp fra bompengekrisen i regjeringen, samt at Sylvi Listhaug igjen ble satt inn som statsråd – og attpåtil som eldre og folkehelseminister.

Maktbalansen i byrådet har nå forandret seg vesentlig, så det blir spennende å se hvordan det vil påvirke hovedstaden de neste årene. Det er allerede satt i gang diskusjoner om hvorvidt MDG bør være en del av den rødgrønne alliansen før stortingsvalget.

3. Johaug redder VM – TJA

Norge gjorde uten tvil en fantastisk prestasjon under ski-VM i Seefeld, og ble den mestvinnende nasjonen. Derimot skjedde ikke dette bare på grunn av Therese Johaug. Joda, Johaug hadde flere fantastiske prestasjoner, men det samme hadde både Røthe, Falla, Klæbo, Østberg og flere. Dette ble en samlet seier til Norge.

4. Abid Raja tar over som partileder i Venstre – TJA

Denne var nok litt forut for sin tid. Flere prominente politikere i Venstre har allerede tatt til orde for å bytte ut hele den nåværende Venstre-ledelsen. Dette inkluderer Unge Venstre-leder Sondre Hansmark, flere av de største fylkeslagene i Venstre, samt den populære ordføreren, Alfred Bjørlo. Derimot er det ikke før neste år at det er valg i Venstre-ledelsen.

Trine Skei Grande har, til tross for dette, meldt at hun vil stille til gjenvalg. Hun skal også ha sagt overfor TV 2 at hun er sikker på å bli gjenvalgt. Om det blir Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn eller noen andre som blir ny Venstre-leder neste år gjenstår å se.

5. Elon Musk har landet på mars – HELT FEIL

Dessverre har nok ikke Elon Musk landet på Mars helt ennå. Det siste året ble ikke som han hadde sett for seg, med flere problemer under testoppskytninger og uten store sensasjoner. Den største nyheten kom muligens i den nye pickupen som ble lansert for kort tid siden. Tesla Cybertruck ble både elsket og hatet under lanseringen, og flere spekulerte i om de knuste rutene under lanseringen kanskje kunne ha vært et PR-stunt.

6. Amerikanske myndigheter stenger Facebook – HELT FEIL

Her tok vi grundig feil. Hvor lenge Facebook klarer å holde koken blir spennende å se, men slik det ser ut nå, er det nok heller Instagram og Messenger som ender opp med å bli hovedproduktene deres på sikt.

2020 blir spennende

Spådommene for 2020 tar vi for oss senere i desember. Følg med!

Dette innlegget er skrevet av:

Olav Event

Kundeansvarlig og rådgiver978 59 493

Case