PR-operatørene og Omaken Sports går sammen

Som første PR-byrå i Norge inngår nå PR-operatørene avtale med den norske esportorganisasjonen Omaken sports. Sammen skal de sette norsk esport tydelig på kartet, og profesjonalisere en bransje som lenge har vært drevet på dugnad og frivillighet.

Esport er i ferd med å bli en solid pengemaskin på globalt nivå. Nå ser vi også tegn til profesjonalisering her til lands. Tidligere i år ble Esportforbundet etablert, det bygges i disse dager en storstue for esport på gamle Eldorado kino og den norske esportorganisasjonen Omaken Sports er for alvor på vei inn i verdenseliten. Det siste i rekken av bransjeprofesjonaliseringer er samarbeidsavtalen mellom Omaken og PR-operatørene.

– For oss så var det en «no brainer» når PR-operatørene tok kontakt. Vi er helt enige om at bransjen har behov for eksperter utenfra for å bli mer proffe. Videre ser vi på PR og kommunikasjon som et viktig grep i jobben med å synliggjøre alt det positive esport står for. Spesielt for oss i Omaken Sports, og meg personlig, er det viktig at vi sammen med PR-operatørene får vist frem at esport og gaming står for inkludering og samhold, også for de som ikke finner sin plass i den tradisjonelle idretten, forteller Omaken-gründer og Youtube-stjerne Joachim «NoobworK» Haraldsen.

Omaken Sports handler nemlig ikke kun om å vinne pengepremier i spillverdenen. Joachim «NoobworK» Haraldsen er også kjent for å bruke gaming som et verktøy for å snakke med unge om problemer det vanligvis ikke er så lett å snakke om. Det arbeidet ønsker han å fortsette med.

– For meg personlig er det viktig at vi er noe mer enn et idrettslag. Gaming var en redning for meg personlig, og jeg håper at vi sammen med PR-operatørene kan skape et «community» hvor alle er velkomne og hvor både sponsorer, samarbeidspartnere, utøvere og fans føler at de er med på noe bra, sier Haraldsen.

Går inn med tro på norsk Esporteventyr
Hos PR-operatørene ledes satsningen på esport av kreativ leder og kundeansvarlig Eivind Hammer Myhre. Han mener esport og gaming er blant de aller mest spennende bransjene å tre inn i akkurat nå.

– Esport og gaming er en utrolig spennende bransje å tre inn i for oss akkurat nå. Vi har allerede en del kunder på feltet, og vi ser at det blir mer og mer populært å «ta en del av esportkaka», nettopp fordi man når unge såpass bredt der. Nettopp det at man når unge gjør også at det legges et ekstra ansvar på de som skal kommunisere som igjen gjør det ekstra spennende å jobbe med for oss. Vi ønsket å inngå et samarbeide med Omaken og Joachim nettopp fordi vi har tro på at han og hans team kan skape et norsk esporteventyr og være gode forbilder, og det vil vi være med på, forfekter Myhre.

Så langt i år har Omaken hatt kjempesuksess i en av de største turneringene i Europa, PCS. Med en fjerde og en femteplass under beltet jakter laget pallplassering i tredje PCS-turnering som begynner 7. august.

Case