PR-operatørene eneste norske vinner i DCA

Oslo 15. september – I kveld gikk Digital Communication Awards av stabelen. I kategoriene «Influencer Communications» og «Short Clip» gikk PR-operatørene til topps for arbeidet med Sonos- og Electronic Arts-prosjektene «Sonos Christmas Activation» og «Grimaces resulted in international honors».

– Vi er utrolig stolte. Å gå helt til topps i to kategorier i denne prestisjefylte europeiske kåringen føles helt fantastisk, sier byråleder i PR-operatørene Petter Thorendahl.

Digital Communication Awards er en årlig, prestisjefylt prisutdeling der de beste casene innen digital markedsføring i Europa hedres og premieres. I august ble det kjent at PR-operatørene var nominert i tre kategorier for arbeid gjort for Sonos og Electronic Arts.

– Med tanke på at norske byråer kun var nominert i fire kategorier, er våre tre nominasjoner en enorm prestasjon i seg selv. Å stikke av med seieren er en viktig anerkjennelse av at arbeidet vi leverer er på høyt, internasjonalt nivå, sier Petter Thorendahl.

FIFA 22

Sammen med Electronic Arts vant PR-operatørene i «Short Clip» for prosjektet «Grimaces resulted in international honors», prosjektet mottok også et sølv i kategorien «Community Engagement». For å skape blest rundt kampanjen, produserte PR-operatørene en video av utdelingen av «End of an Era»-kortet til Christian Gauseth i FIFA 22. Videoen førte til enorm spredning og mye oppmerksomhet i sosiale medier og i spillets community.

– Fan-favoritten Christian Gauseth har laget morsomme grimaser på sine bilder i alle FIFA-spillene siden han fikk Ultimate Team-kort i 2016, og da han skulle legge opp ønsket vi å gjøre et nummer ut av den tidligere Mjøndalen-spilleren. Det har vært utrolig gøy å samarbeide med EA Sports og sammen følge kampanjens gode resultater, sier Thorendahl.

Sonos Christmas Activation

PR-operatørene vant også i kategorien «Influencer Communications» for prosjektet «Sonos Christmas Activation». Kampanjen ble bygget rundt en undersøkelse om nordmenns forhold til julefilmer og viktigheten av god filmlyd for å komme i julestemning. Sammen med Sonos inviterte PR-operatørene til en intim influensermiddag hos matprofilen Julie Balas, bedre kjent som «Julies matblogg».

– Målet med kampanjen var å fokusere på hvordan lyd er viktig for nordmenn når vi skal se juleklassikerne vi elsker. Kampanjen førte til bred dekning i tradisjonelle medier, i tillegg ble den også veldig godt mottatt av gjestene på julemiddagen, sier Thorendahl, som har jobbet tett på prosjektet.

Øvrige norske nominasjoner

PR-operatørene var ikke det eneste norske byrået som var nominert under årets Digital Communication Awards, også JCP Prad ble hedret med nominasjon i klassen «Video series» for kampanjen «&#%!» for Imove.

Dette innlegget er skrevet av:

Case