PR-operatørene anbefaler: Tur

Gjennom vårt prosjekt for Alfa Sko, Eventyreren blir vi stadig bedre kjent med Norge som turland. Like før sommerferien slår inn har PR-operatørene lyst til å yte litt ekstraservice. Derfor vil vi dele noen turtips og ikke minst fortelle hvor dere finner masse turstoff, til inspirasjon.

Alfas Eventyrer Andreas Orset
Alfas Eventyrer Andreas Orset

Først av alt er det viktig å understreke at vi i PR-operatørene overhodet ikke påberoper oss spesielt mye kompetanse om tur. Heldigvis kjenner vi Alfas eventyrer, og han kan tur. Siden juni i fjor har han gått lange turer, korte turer, bratte turer, flate turer, enkle turer og svært krevende turer. Mange turer.

Eventyrerens, og dermed PR-operatørenes første turtips er å ikke gjøre det så komplisert. Det trenger ikke være vanskeligere enn å bare gå ut. De aller fleste av oss har fine turmuligheter mer eller mindre rett utenfor døra.

-Blir du for opphengt i at det må være storslåtte ekspedisjoner eller fjell i det fjerne, så kan friluftslivet fort bli komplisert og nedprioritert, skriver Eventyreren i dette blogginnlegget.

Tur for store og små

Hvis du vanligvis ikke går på tur, skal du vite at det faktisk er ganske deilig å komme seg ut. Kjenne den friske lufta i naturen og bare være. Nyt stillheten og spis en kvikk lunsj. Det må ikke være påske. I tillegg er tur en ypperlig måte å holde seg i form på. Eventuelt komme seg i form, noe flere i PR-operatørene kunne hatt godt av…

Vel, tilbake til turtipsene. Barna synes tur er gøy. En enkel tur, uten høye topper og dype daler, vil fort oppleves som en ekspedisjon for barna. Hva med å gå til et vann og bade? Et «hemmelig» sted barna aldri før har sett. Tenk så god den grillpølsa blir! Eller så eksotisk og annerledes pinnebrødet smaker når barna er på ekspedisjon! Kanskje skaper dere minner som barna trekker frem når AFPen din slår inn?

Marka er for alle

Før du snører sekken og pakker skoene lurer du kanskje på hvordan det var med disse gå-hvor-jeg-vil-reglene, og retten til å slå opp teltet i hekk og hager?

Allemannsretten gir oss rett til å gå og bo i utmarka, så mye vi vil. Å gjøre det samme på innmark er mer trøblete, men det vil kanskje også oppleves som litt kleint å slå opp telt i noens hage. Enkelt forklart er utmark alt som ikke er noens gårdsplass, jorde, byggetomt eller lignende. I utmark kan du slå opp telt og hygge deg, så lenge du lager leiren din minst 150 meter unna bebodde hus. Kommer du deg skikkelig langt vekk fra folk er det fritt fram. Her kan du slå opp telt og bli, hvis du ønsker det.

Når solen skinner og sommeren virkelig har fått tak, er nok et bad noe mange setter pris på. Spesielt etter å ha slept seg inn i utmarka med telt, proviant, iskrem, unger og svanemadrass i ryggsekken. Heldigvis er det bare å hive seg i vannet. Så lenge det ikke er klart merket at kulpen du står foran er en drikkevannskilde.

Du kan lese mer om allemannsretten i dette blogginnlegget fra Eventyreren.

Og til slutt. Friluftsloven sier ingenting om at nakenbading er forbudt. God tursommer fra PR-operatørene!

PS. Ikke spis sopp du er usikker på.

Alfas Eventyrer Andreas Orset venter på at maten blir ferdig
Foto: Andreas Orset

Dette innlegget er skrevet av: