PR-operatørene anbefaler: Sommerfest

Foto: Rusta

Har du hørt om den svenske varehuskjeden Rusta som har nesten alt til hjemmet? Vi i PR-operatørene har jobbet med dem i tre år, og har gjennom de årene lært masse nyttig om alt fra oppussing til borddekking. Siden det nærmer seg sommerferie, og siden hver sommerdag er en fest, tenkte vi å dele noen tips om – nettopp – sommerfesten.

Er det noe svenskene kan, så er det å arrangere sommerfest. Bare tenk på deres tradisjonelle midtsommer-feiring, der har vi noe å lære. Så – på med lesebrillene og fram med notatblokka – her kommer fem tips som hjelper deg å gjøre sommerens festlige begivenheter til en suksess.

1. Ha en back-up hvis værgudene slår seg vrange

…vi bor i Norge, tross alt. Ikke stol på værmeldingen. Sommerfesten skal helst arrangeres utendørs, men selv om meteorologene melder 25 grader, sol og skyfri himmel, kan man aldri være sikker. Sørg derfor for å være i nærheten av tak for å kunne redde gjestene fra en våt avslutningen på kvelden hvis regnet melder sin ankomst.

2. Bruk naturen når du dekker bordet

Utnytt det du finner i naturen når du dekorerer bordet, det gir umiddelbart mer liv. Legg litt grønt på tvers av bordet, knyt fast en blomst i servietten, og plukk noen blomster fra hagen eller grøfta som du setter ut i små vaser for eksempel. Apropos blomster… Har du planlagt bordplassering? Skriv navnet på gjestene på en papirbit som du teiper rundt ulike blomster og blad, slik at hver gjest får sitt eget, unike grønne bordkort. Så enkelt er det!

3. Tenk i oddetall

Når du dekorerer bordet, tenk oddetall – tre, fem, osv. Tre vaser og tre lysestaker ser finere ut enn to for eksempel. Det er bare å prøve!

4. Miks og match mønstre på serviset

Velg mønstre som går ton-i-ton (les: farger i samme nyanse) for å oppnå god balanse slik at bordet ikke virker rotete. En enkel grunnregel er at store mønstre egner seg best på store flater, og små mønster på små flater.

5. Bygg en værtrygg hule av det koselige slaget

Det høres kanskje vanskelig ut, men alt du trenger er et partytelt eller en paviljong, infravarme og varme pledd. Det er definitivt ingredienser som gjør festen vellykket, og er verdt investeringen hvis du tenker å gjøre sommerfesten til en tradisjon. Suppler med myke puter, lys og lykter så er du i mål.

Vi håper sommerfesten blir en like stor suksess som svenskenes midtsommerfeiring og at du drar nytte av noen av tipsene over. Mangler du for eksempel grill, paviljong, terrassevarmer, utemøbler, servise eller lignende, er det bare å stikke innom ditt nærmeste Rusta-varehus.

PS! Tips til sommermaten kan du lese om her!

Kveldsstemning i partyteltet
Foto: Rusta
Sommermat på grillen
Foto: Rusta

Innlegget er skrevet av:

Case