Operatøråret 2016

På tampen av året er det tid for refleksjon over året som er gått og alt som har skjedd i Møllergata gjennom 2016.

I ”gamle dager”, som mange av operatørene ville kalt det, var det ikke uvanlig at man sendte et julebrev til familie og venner med en slags oppsummering av året som har gått. Dette var skrevet for hånd, ofte med kjærlighet (eventuelt kombinert med plikt), puttet i en konvolutt og deretter gikk turen til postkontoret for å poste disse.

-Postkontor, sier du, hva er det? Lurer unge Nikolai.

-Jo, nå skal du høre, sier kloke og erfarne administrasjonsansvarlig Siw, det var en gang før e-post, Digipost, Snapchat, Instagram, Twitter og Messenger at vi kommuniserte på mer enn 140 tegn eller et bilde. Vi tok oss god tid og skrev hyggelige, personlige brev til venner og familie.

-Men, hvordan kom de frem, spurte Marie nølende, PR-operatørenes ferskeste tilskudd. Jeg har hørt om noe som het telefaks, men et postkontor? Og brev, skrevet for hånd?

Det var like før regnskapssjefen fru Granberg besvimte, uvisst om det var av irritasjon over ungdommens uvitenhet eller om det skyldtes ettervirkningen av alle frimerkene hun har slikket på for å sende ut fakturene gjennom året i Møllergata.

-Dere har nesten rett, det finnes omtrent ikke postkontor lengre og vi må gå milevis for å finne en postkasse. Omtrent som da jeg var en liten pike og måtte gå barføtt gjennom syv meter snø for å komme til skolen, hver dag, året rundt. Ungdommen nå til dags altså, stønnet Granberg.

– ”Ungdommen nå til dags”, ”ungdommen nå til dags”, sang Lukas, Eivind, Kristin og Anne-Marthe, mens de danset rundt smågodtskålen i kaffebaren.

Da raknet det for Madeleine.

– Serrrriøst, folkens, skrek hun med sin sedvanlige hese stemme. Jeg skal på P3 Gull i kveld med de beste folka innenfor ring 1, vi snappes, lissom. Never.

Plutselig ble det bevegelse nederst i hjørnet og en kilometer med papirer deiset i bakken.

-Skulle ikke dette handle om PR-operatørene og året som har gått, skrek Marius under to tonn med papir.

-Jo, det burde det, jeg har blitt pappa, kom det fra Nils Johan.

Og der ble Harleyen byttet ut med barnevogn, voksipose og våtservietter.

– Jeg har giftet meg, kom det med fryd fra Benedicte. Ikke det at jeg ser han oftere og soverommet ser ut som et lager med alle gavene, men alt gikk etter fremdriftsplanen og selvfølgelig innenfor budsjett.

Ingen overraskelser der, altså.  Ordning och reda er tross alt det viktigste for en prosjektleder og her var ingen i Møllergata i tvil om at dette også var godt ivaretatt i bryllupsplanleggingen.

Marianne skulle ønske både bryllupet og fødselen var bedre mobiltilpasset og at innholdet var skreddersydd for de ulike distribusjonskanalene.

– Vi er i ulik modus for morkake og bryllupskake og her er det viktig at man tenker nøye igjennom budskap, mottaker, kanaler og distribusjon i forkant, sier Marianne, oppglødd.

– Akkurat ja, dette kan jeg noe om og det bør jeg dele med omverden, mumlet Stian Rønvåg mens han forsvant inn i sitt eget analytiske hode og satt seg inn i bilen for å kjøre ned til familien på Sørlandet.

Hold Fokus på veien Rønvåg, advarte Christine. Må du bruke mobilen underveis, husk at du bør og skal stoppe på en tasteplass.

Apropos mobil, Hanne er over gjennomsnittet glad i både teknologi og telefonen sin, og lar ingenting gå uprøvd.

Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting, jeg er fantastisk og sammen er vi bedre enn Kanye West og Kim Kardashian, ropte Hanne.

-Kim West, er det halvsøstera til Kim Wilde? spurte Jørgen undrende, mens han tenkte på hvor deilig det er å være norsk i Danmark og at det faktisk finnes nordmenn som ikke har vært i Sverige.

KOMM–general Stian Lyberg, som titt og ofte tar seg en tur over grensen, gleder seg til juleferien etter et hektisk år som både talsperson og meklingsmann for bransjen. Ikke minst, gleder han seg til 2017 når hytta på fjellet endelig står ferdig og han kan legge ut på eventyr og fisketur med bikkjene.

Fisk er bra, roper Eline, en av flere operatører som har lært mye om sjømat denne høsten og som er strålende fornøyd med å jobbe med så bra råvarer.

– Og ikke minst er det både sunt og godt for kropp, sier Eline entusiastisk, i det hun løper ut av døren med sparkesykkelen under armen.

Godt for kropp er ikke et ukjent begrep for AD og kreatør Kine, PR-operatørenes egen Iron Woman. Hun har syklet, løpt og svømt ufattelig mange meter gjennom 2016. Samtidig som hun har designet boards, plakater, brosjyrer, eventmateriell, rapporter og masse annet, samt bidratt til idé- og konseptutvikling.

– Det er gøy når ting skjer og det jeg ikke rekker i løpet av dagen i Møllergata, får jeg gjort på toget til og fra Drammen, ler Kine.

2016 har vært et godt og begivenhetsrikt år for gjengen i Møllergata med mange nye spennende og utfordrende oppgaver fra eksisterende kunder, samt et stort tilfang av nye kunder.  Og ikke minst har vi fått fire nye operatører på plass.

Vi har; relansert verdens største bilprogram, bidratt til å åpne øyene til en yngre målgruppe for gjenbruk, åpnet mange varehus, satt fokus på rasisme og vært så heldige å få jobbet med verdens beste naturdokumentar-serie og masse, masse mer.

PR-operatørene har sammen med kundene våre vært nominert til utallige kommunikasjonspriser både innen- og utenlands. Noen av høydepunktene har vært å vinne to gull i Digital Awards i kategoriene CRS og innovasjon med Gjensidige og Trygg Trafikk, samt å vinne gull i European Excellence Awards med Fretex.

Byråleder Thorendahl er både stolt og ydmyk over all tilliten vi har fått fra både eksisterende og nye kunder gjennom 2016 og kan bekrefte at hele gjengen i Møllergata gleder seg til nye og spennende utfordringer i 2017.

– PR-operatørene ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul og alt det beste for 2017. Selv om vi senker skuldrene og tempoet i romjulen er kontoret åpent som vanlig og alle er velkommen innom på en kaffe og en pepperkake, sier Thorendahl.

– Voff, voff, avslutter Dingo Starr, som allerede gleder seg til å ta fått på nye arbeidsoppgaver etter juleferien.

Det er mange nye godbiter som skal fortæres, tennisballer, minnepinner og rekvisita som skal destrueres og masse kos å få fra alle som kommer innom kontoret, også til neste år, for å si det sånn.

Dette innlegget er skrevet av: