Norsk dominans i PR-EM

Etter å bli utnevnt til finalist med fire prosjekter i fire kategorier i årets European Excellence Awards stikker PR-operatørene og Fretex av med pris i kategorien «fashion & beauty».

I går kveld gikk European Excellence Awards av stabelen i Berlin, hvor åtte priser ble tildelt norske bidrag. PR-operatørene og Fretex vant i kategorien «fashion & beauty» med prosjektet «Fretex Gründer Challenge» for Fretex.

– Vi har hatt gode resultater med Fretex Gründer Challenge, og at kampanjen belønnes med en internasjonal pris er så klart veldig hyggelig, sier byråleder i PR-operatørene Petter Thorendahl.

Et innholdsrikt PR-år

I 2016 har PR-operatørene vært utnevnt til finalist i en rekke PR-kåringer, deriblant Sabre, Gullkorn, Digital Communication Awards hvor vi vant to priser, og nå en seier i European Excellence Awards. Sammen med flere andre norske byråer ble norsk kommunikasjonsarbeid virkelig satt på kartet under gårsdagens prisutdeling.

– At norske byråer er med på å prege en internasjonal kåring som EEA er et kvalitetsstempel på norsk kommunikasjonsarbeid. Etter at juryen i Gullkorn tidligere i høst mente flere kategorier ikke hadde verdige nok vinnere er det fint å se at samme prosjekter får fortjent anerkjennelse internasjonalt, sier Thorendahl.

Fra «last year» til innovasjon

Fretex Gründer Challenge har vært et prosjekt som har utfordret unge studenter over hele landet til å utvikle sine egne fysiske butikkonsepter. I tillegg til å oppnå stor oppmerksomhet og gode salgstall har også prosjektet bidratt til å inspirere unge mennesker til gjenbruk av klær. I tillegg har flere av ideene fra butikkonseptene blitt videreført av Fretex selv.

– Fretex Gründer Challenge er ikke bare et bra case, men også et utrolig viktig case. Vi lever i en verden med overflod av ting og klær, derfor er inspirasjon til gjenbruk viktig. I tillegg trenger vi flere entreprenører, og dette prosjektet har vært med på å vise hvor langt man kan nå med sine egne kreative ideer, sier kundeansvarlig Hanne Kjærnes.

Dette innlegget er skrevet av: