Fra teori til praksis

Som student skal man gjennom bred og omfattende teori på begrenset tid, og det kan for mange være frustrerende å forstå koblingen mellom studiet og arbeidslivet. – Praksisperioden er kanskje en av de viktigste tingene man gjør gjennom studieperioden, sier praksisstudent Mathilde Steen Pedersen fra Sarpsborg.

Hun tar en bachelorgrad i internasjonale studier ved Høgskolen i Østfold. Da tiden for å søke praksisplass på studiet kom, forteller hun at PR-operatørene var hennes førstevalg.

– Jeg har jobbet flere år i retail tidligere, derfor følte jeg at markeds-PR var et naturlig valg da jeg skulle bestemme meg for hvor jeg ville ha praksis. Etter en samtale med byråleder, Petter Thorendahl, ble jeg kjapt ønsket hjertelig velkommen til min nye praksisplass, forteller hun.

Fint med pause fra digital undervisning

Ettersom korona inntraff kun et halvt år inn i studiet, håpet Steen Pedersen på en litt mer normal hverdag på kontoret i praksisperioden.

– Som de fleste studenter opplevde jeg den digitale undervisning som tung. Jeg var derfor veldig fornøyd da jeg fikk beskjed om at PR-operatørene hadde tilrettelagt for at jeg kunne være på kontoret, og at jeg slapp å sitte hjemme, sier hun.

Oppgavene Mathilde får bryne seg på i PR-operatørene går blant annet ut på å skrive pressemateriell, mediekontakt, håndtering av sosiale medier og samarbeid med influensere.

– I starten av praksisperioden var det aller meste nytt. Dagene har bestått av kontinuerlig læring, noe som er viktig for å skape en helhetlig forståelse av arbeidet i byrået. Det man gjør i et PR-byrå er veldig varierende, noe jeg trives godt med. Selv syns jeg at praksistilværelsen har gitt en forsmak på arbeidslivet, og vist meg hvordan jeg kan knytte teori til praksis, sier Steen Pedersen.

Tillit gir økt mestring
Praktikanten tror at flere kan oppleve det som litt skummelt å være i praksis, men Steen Pedersen er lettet over at hun ble tatt godt imot hos PR-operatørene.

– Jeg har vel egentlig bare følt meg som om jeg er en fast ansatt som alle de andre som jobber her. Gjennom stor tillit fra kollegaer og byråleder har jeg fått bryne meg på oppgaver som har vært både utfordrende og læringsrike, sier hun og legger til:

– Det har vært en læringskurve, noe jeg setter stor pris på. Det viktigste for meg med praksis er å kunne ta til meg mest mulig informasjon og erfaring. Konstruktive tilbakemeldinger har gitt meg mulighet til å utvikle meg videre.

Byråleder Petter Thorendahl har mange godord å si om praksisstudenten.

– Mathilde utpekte seg positivt fra første møte. Hun er genuint interessert i å lære og vi har på kort tid sett en positivt faglig utvikling og ikke minst bidrar hun også sosialt, sier Thorendahl.

Dette innlegget er skrevet av:

Olav E. Kjær

Kundeansvarlig og rådgiver978 59 493

Case