Fra praksis til deltidsjobb: «Læringskurven i byrået var fenomenal»

I april ble Mikkel Nord ansatt i PR-operatørene etter to måneder som praktikant for byrået. Nord er andreårsstudent i PR og strategisk kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, men jobber nå deltid i byrået ved siden av studiene. Han forteller at den praktiske erfaringen han tilegnet seg gjennom PR-operatørene og praksisordningen var enestående.

–  Da jeg kom til PR-operatørene ble jeg kastet rett ut i arbeid og befant meg i en bratt men givende læringskurve. Utbyttet jeg har fått av praksisordningen har vært helt fenomenalt, sier han fornøyd.

Behandlet som en vanlig ansatt

Nord forteller at han i løpet av få måneder fikk bryne seg på en rekke ulike oppgaver. Mye takket være en bedriftskultur han beskriver som inspirerende, og en god dose tillit fra byråleder Petter Thorendahl.

– PR-operatørene tør virkelig satse på unge mennesker, og den tilliten er viktig for å prestere. Som ung praktikant forventer man kanskje å få kjipe oppgaver, men det var virkelig ikke tilfellet her. Jeg ble behandlet som en vanlig ansatt, og det var veldig motiverende, sier Nord, og legger til:

– Tidlig i løpet fikk jeg bryne meg på vanvittig kule oppgaver, og det var bare å brette opp ermene. Jeg skrev pressemeldinger, kronikker, deltok på kreative idemøter og snakket med journalister. Det er uvurderlige erfaringer å ta med videre.

Oppfordrer studenter til å gripe muligheten

Byråleder, Petter Thorendahl, er stor tilhenger av at studenter henter erfaring fra arbeidslivet og tar derfor inn praksisstudenter med jevne mellomrom. Han oppfordrer studenter som ønsker erfaring til å gripe muligheten.

– Vær aktiv, hør rundt og ikke vær redd for et avslag. Engasjement veier positivt, og erfaringen du får er absolutt verdt det, sier han.

Også Nord har et tips til medstudenter og unge som ønsker arbeidserfaring.

– Bruk de mulighetene du har til å få en fot innenfor. Praksis er lurt fordi terskelen ofte er lavere, og uansett hva som skjer får du arbeidserfaring og en referanse å vise til, avslutter den tidligere praksisstudenten.

Dette innlegget er skrevet av:

Olav E. Kjær

Kundeansvarlig og rådgiver978 59 493

Ikke gå glipp av nyttig PR-relatert informasjon.

Case