Samarbeid med det norske sykollektivet, Fæbrik

Skroll ned

Det amerikanske høyttalerselskapet Sonos gikk sammen med det norske sykollektivet, Fæbrik for å skape oppmerksomhet rundt høyttaleren Sonos Roam.

BAKGRUNN

Sonos lanserte våren 2021, Sonos Roam, en portabel høyttaler som musikkelskere ikke bare kan bruke hjemme, men også på farten. Høyttaleren fikk en varm velkomst etterfulgt av gode anmeldelser.

MÅL

Roam er Sonos sin første ultraportable høyttaler og med Fæbrik sitt symønster ble det enda enklere for folk å ta den med seg på farten. Samtidig var det viktig for Sonos å motivere folk til å være mer bærekraftig og miljøbevisste og ha fokus på gjenbruk.

GJENNOMFØRING

Fæbrik består av Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Nordén og Ingrid Lysne. Firkløveren er lidenskapelig opptatt av gjenbruk og re-design, og hverdagen deres består av å utvikle nye symønstre og sy dem ut, helst med eldre tekstiler. På deres nettside kan forbrukeren enkelt finne frem til symønstre hvor de kan sy nye klær fra bunnen av.

Vi ønsket at Fæbrik skulle utvikle et eget symønster som skulle passe perfekt med Sonos Roam sitt design. Med en enkel steg-for-steg oppskrift, kunne vesken lages med stoff etter eget ønske, uavhengig av tidligere sy kunnskaper. Ved å bruke eldre tekstiler ville designet bli unikt og miljøvennlig, noe Sonos ønsket å fremme.

Symønsteret ble tilgjengelig og nedlastbart på Fæbrik sin offisielle nettside, og bilder samt video fra produksjon av prototype ble liggende på Fæbrik sin egen Instagram-profil. Vi gjorde også et samarbeid med tre norske influensere som fikk tilsendt en prototype av vesken. De la alle ut story på Instagram med «swipe up» lenke til Fæbrik sin egen nettside. Pressemelding ble også sendt ut til livsstilsmedier.

RESULTAT

Symønsteret til Sonos Roam ble lastet ned 384 ganger på en uke. Video fra produksjon av prototype hadde 15 652 visninger på Instagram, samt 573 likerklikk. Innlegget på Fæbrik sin egen feed nådde 27 768.  Samarbeidet med tre influenserne gjorde også at vi fikk spredd nyheten om samarbeidet til enda flere.

-Det var utrolig spennende for Sonos å inngå et samarbeid med norske Fæbrik. Roam er vår første ultraportable høyttaler og med Fæbrik sitt symønster ble det enda enklere for folk å ta den med seg på farten. Jeg håper vi kan motivere folk til å lage noe nytt ved å bruke eldre tekstiler som de allerede har hjemme, sier Sabrina Krim, Sr.PR Manager Nordics at Sonos.

Vi hjelper deg å nå dine mål.

Case