BBC Brit: Marathoff

Redd David Hasselhoff

Skroll ned

David Hasselhoff var en av 80- og 90-tallets aller største stjerner, men etter et ukjent antall skilsmisser og lite arbeid måtte stjernen se seg om etter nye markeder. Der kommer BBC og England inn i bildet. I den gale «mockumentaren» Hoff the Record følger vi Hasselhoffs ferd tilbake til toppen av TV-tronen på selveste BBC.

Som en del av lanseringen rundt Hoff the Record ville BBC nå ut til nordMENN i alderen 18-35 med et budskap om å redde David Hasselhoff.

Redd David Hasselhoff

Da PR-operatørene kom inn i kampanjen var mye av tonen allerede satt, og byrået måtte jobbe kreativt og med kort deadline. Konseptet gikk ut på å få nordmenn til å ville redde David Hasselhoff under slagordet «Every viewer counts». Sammen med eventbyrået Nordic Arena ble det besluttet at enhver stor «veldedighetsaksjon» trengte et løp til inntekt for sin sak, men i stedet for penger skulle det samles inn seere.

Slik ble Marathoff født, Norges, og muligens også verdens, første slow-motion-løp. Arrangementet hadde alt et hvilket som helst annet sentrumsløp har, scene, startsstrek og selvfølgelig kjendisambassadører som Esben «Dansken» Selvig og Charter-Svein.

Sammen med kjendisambassadørene gjorde vi PR i forkant for å snakke om arrangementet og programmet. Vi gjorde real-time innspill mot hovedstadsmediene og fikk til redaksjonelle samarbeid med VGTV-serien «Jeg skal bli kjendis» og P4.

Presseinnspillet som skilte seg mest ut var på P1s Nitimen, hvor Charter-Svein stilte sporty opp i rød badeshorts midt på Karl Johan og gjennomførte utendørs slow-motion-intervju midt i oktober.

Høy rekkevidde på kort tid for BBC Brit

Totalt endte arrangementet med en rekkevidde i tradisjonelle medier på over fire millioner i løpet av en knapp måned. BBC Brits logo og sendetidspunkt for serien var omtalt i nesten samtlige artikler om saken.

Et av høydepunktene var deltagelse i VGTV-serien «Jeg skal bli kjendis» hvor hovedpersonen Petter virkelig tok eierskap til arrangementet og stilte som en av kjendisambassadørene. I tillegg hadde VG Helg et seks siders langt intervju med Hasselhoff og P4 med P8 hadde både intervju og egen Hasselhoff-konkurranse. Selve Marathoff var også en stor suksess. Vi nådde om lag 150 000 mennesker på Karl Johan, hadde 80 deltagere i løpet og skapte mange nysgjerrige blikk på den svært saktegående turen opp og ned handlegaten. I tillegg hadde vi en rekkevidde for arrangementet på over 150 000 i sosiale medier, samt 1500 engasjement.

Utmerkelser
  • European Excellence Awards 2016

    Finalist i kategorien "Launch"

Case