Årets viktigste PR-arbeid

PR-operatørene er stolte over at vi får jobbe sammen med bistands- og nødhjelpsorganisasjonen CARE Norge. I år vil innsamlingen til julekampanjen deres gi tilgang på nødvendige helsetjenester og tryggere fødsler for kvinner – en viktig kampanje som vi oppfordrer alle til å støtte denne julen. 

PR med mening
Siden høsten 2021 har PR-operatørene fått bidra inn i CARE Norges viktige arbeid gjennom målrettede kommunikasjonstiltak. CARE er en bistands- og nødhjelpsorganisasjon som jobber for fattige kvinners rettigheter, og for at alle skal få leve verdige liv.  

CAREs filosofi handler om å skape varig endring der samfunnene får hjelp til å hjelpe seg selv, slik at de blir mindre avhengig av bistand i fremtiden. I tillegg bidrar de med livsviktig nødhjelp når katastrofer og akutte sitasjoner rammer. Med en grundig og profesjonell tilnærming setter de søkelyset på viktige problemstillinger for jenter og kvinner, både globalt og i Norge. 

Sammen med deres kommunikasjonsavdeling har vi planlagt og gjennomført en rekke PR-tiltak, blant annet gjennom pressearbeid og mediekontakt om dagsaktuelle kriser. CARE Norge besitter en dyptgående faglig kompetanse, så et av tiltakene har også vært å bygge opp talspersoner, og tilby fagmiljøet i CARE som ekspertkilder til mediene. 

Gi et lite mirakel  

Nå i førjulstiden har CARE lansert en julekampanje som setter søkelyset på helse- og fødetilbudet globalt. Det er sjokkerende å lære at det på verdensbasis dør over 800 kvinner hver dag som følge av komplikasjoner ved fødsel og graviditet. Dette tilsvarer nesten 300.000 kvinner årlig, ifølge Verdens helseorganisasjon. Som CARE sier: «Noen mirakler trenger litt hjelp», og dette er vi helt enige i. 
Vi ønsker derfor å oppfordre alle til å gi et valgfritt bidrag til årets julekampanje fra CARE. 

Pengene som kommer inn gjennom årets julekampanje er med på å sikre økt tilgang til kvalifisert helsepersonell og prevensjon, anskaffelse av legemidler og utstyr til helsestasjoner, samt å tilby familieplanleggingstjenester og seksualundervisning.

Vi i PR-operatørene støtter CARE Norge sitt arbeid for en mer rettferdig og likestilt verden, og håper flere ønsker å bidra. Sammen kan vi gi et lite julemirakel for dem som trenger det mest. 

Dette innlegget er skrevet av:

Case