Agurknyhetene du gikk glipp av i sommer

Når sommeren kommer for fullt og fellesferien starter, sprer agurknyhetene seg som ild i tørt gress blant journalistene. Det må graves og kreativiteten utfordres. Her kommer et knippe utvalg av de beste agurknyhetene for 2022.

Kjempeagurken fra Sarpsborg

Det er lite som topper en agurknyhet som nettopp handler om en agurk. Det sies at det ikke er størrelsen som teller, men her er det nettopp det som er den største faktoren. Om du ønsker et dypdykk inn i kjempeagurken fra Sarpsborg, kan du trykke her.

Justin Bieber og geita

Ingen sommer uten konserter og festivaler, og hva passer vel bedre enn at selveste Justin Bieber inntar bartebyen? Dette er jo en sak som åpenbart skal melkes for det den er verdt. Alt imellom selve konserten og Norgesbesøket kom det frem at Justin Bieber hadde hilst på en geit når han var på tur i Trondheimsregionen. Dette stjernemøtet kan du lese mer om her.

Herbert og hortensiaen

Når du har dedikert deg til noe lenge, men du opplever at det kanskje bare er du som deler den samme gleden. Frykt ikke, det er fellesferie og lokalavisene gir deg spalteplass for den minste ting. Herbert på 90 år har ifølge han selv Norges største Hortensia. Hemmeligheten?

Den er blant annet foret opp på rustne spikre og hønsegjødsel. Resten av hemmeligheten hans kan du lese mer om her.

Det nye fenomenet, kø på E18

Av oss som har brukt noen timer på E18 fra Oslo til Drammen vet at du må reise i god tid for å ikke bli sittende i kø. Sommeren er ikke noe unntak, og det fikk Håkon Gilje kjenne på da han var på vei hjem fra jobb. Han syntes selv køen var dritkjedelig og informerte om dette selv til de skrive-glade sommervikarene i Drammens Tidene. Hvordan køen på E18 utviklet seg den dagen kan du lese mer om her.

Roar sin delte kano

Vi har sikkert alle kjent på, at når solen titter frem og varmen kommer, oppsøker vi steder ved vannet. Det var planen til Roar også. Han hadde planlagt en padletur i sin fine kano, men når han kom frem innså han at kanoen hans var delt i to. Dette mysteriet kan du lese mer om her.

Flåtten har inntatt Finnmark

Når solen titter frem og varmen setter inn, kommer våre krypdyr frem. I Finnmark jobbes det veldig hardt med å finne ut av hvorfor flåtten er på vei så langt nord i landet. Bli med Paul på flåttkartlegging på Finnmarksvidda her.

Trygg trafikk for kattene i Bingen

Vi får reise nordover til Bingen, rett ved kommunegrensen til Flesberg. I sommer har det kommet opp ett «kattgjengerfelt». Du lurer sikkert på hva det er? Dette er det første «kattgjengerfeltet» i Norge, og responsen har blitt tatt godt imot av de lokale som er lei av å få kattene sine påkjørt. Mer om dette fenomenet kan du lese her.

Grusvei ut av kontroll i Grense Jakobselv

Det å leve i ett med trafikken kan by på støy og andre utfordringer. Hugo som bor ved en grusvei kjenner ekstra godt på dette, og har nå sett seg lei av at bilister kjører for fort. Dette resulterer i at han får steinsprut fra veien og inn på trappen sin. Hvilke andre konsekvenser dette får for Hugo kan du lese her.

Sjamanlivet i Meråker

Det spirituelle livet er ikke for alle. I Meråker ble det presentert av Frank, som er lederen for det sjamanistiske forbundet i Meråker, at de har tredoblet medlemstallet sitt. Så nå er de i skrivende stund tre medlemmer. Mer informasjon om seremonier kan du lese om her.

Sommeren nærmer seg slutten, og vi beveger oss inn mot kaldere vær og fine høstfarger. Agurksakene kommer tilbake neste år, og vi gleder oss til det – de er tross alt veldig hyggelige og informative også!

Om du ønsker saker av litt mer tyngde om egen merkevare enn de sakene vi nevner her, bistår vi deg gjerne med det. Ikke nøl med å ta kontakt med Petter Thorendahl på pt@pr-o.no.

Dette innlegget er skrevet av:

Case